Villa Rantaniitty

Matalaenergiatalo Tuusulan Rantatiellä.

Tämän me valitsimme!      

Kesäkuu 2007

Toimittajavalinta, sopimus, lupahakemus, rakenne-, sähkö– ja LVI-suunnittelua, keittiöshoppailua… Kesäkuu on ollut kiireinen, mutta nyt homma on toden teolla lähtenyt käyntiin!

 

Talotoimittajaksi valitsimme Lammi-kivitalot. Valintaan vaikuttivat ennen kaikkea uskomme valuharkon ominaisuuksiin. U-arvo, tiiviys ja lämmönvarauskyky ovat Lammin ratkaisussa erinomaisia, joten matalaenergiaratkaisuksi se tuntui parhaalta. Merkittävää oli myös rakenteen ääneneristävyys, joka oli vertailluista materiaaleista ylivoimaisesti paras. Mukava oli nähdä työmaakyltti kiinnitettynä tontin laitaan—tästä se alkaa!

 

Lupahakemus kaikkine liitteineen saatiin valmiiksi ja eteenpäin kesäkuun alkupuolella. Lupakuviin vaadittiin pientä säätöä mm. palomerkintöjen ja talon värityksen suhteen, mutta onneksi muutokset olivat kuitenkin suhteellisen pieniä. Nyt odottelemme kuumeisesti varsinaista rakennuslupaa.

 

Aikataulutavoitteena on aloittaa rakennustyöt elokuun alussa. Rakenne-, sähkö– ja LVI-suunnitelmilla on jo pienoinen kiire, mutta onneksi suunnittelu on saatu hyvään vauhtiin. Suurimmat haasteet ovat ontelolaattojen ja portaiden pitkissä toimitusajoissa—kuvilla on jo kiire, että tavara tulisi tontille ajoissa.

 

Tavoitteenamme on tehdä pääosa sisustusratkaisuista ennen varsinaista rakennusprojektin alkua, joten kaiken muun tohinan joukkoon on mahtunut tunteja keittiö– ja kaakeliliikkeissä. Nyt niitä tunteja on parempi kuluttaan kuin sitten, kun pitäisi olla työmaalla tekemässä töitä...

 

 

Työmaakyltti paikoillaan - näyttää hyvältä!